Voimistelun välineet

Voimistelun välineet

Muista kysyä ryhmäsi/joukkueesi valmentajalta mitä välineitä ja tarvikkeita tulisi hankkia! Välineissä on paljon yksilöllisiä asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Välineitä voi hankki esim. RSG-shopista, Crystal Gymiltä, Piruetista…

Naru

Aiheeseen liittyvä kuva

Narun pituus on standardi 3m, mutta kullekin käyttäjälle naru on lyhennettävissä sopivan pituiseksi.

Narun lyhennys ohje: Naru on oikean mittainen, kun se ylettää voimistelijan seisessä jalat yhdessä narun päällä kainalosta/olkapäästä toiseen. Tee solmut tähän kohtaan ja lyhennä saksilla sopivan mittaiseksi. Narun leikatun pään voit polttaa esim. sytkärillä, jotta se ei purkaannu. 

Hyvä naru merkki aloittelijalle on esim. Pastorellin New Orleans.

Pallo

Pastorellin High Vision kimallepintainen voimistelupallo, useita ...

Pienimmille voimistelijoilla (3-6 vuotiaille soveltuvat 15-16cm halkaisijaltaan olevat pallo). 7 vuotiaat ja sitä vanhempia suositellaan käytettävän 18cm (fig.n hyväksymä) halkaisijaltaan olevaa palloa. Mitä tahmeampi pinta sen parempi.

Suosittelemme pehmeälle pallolle suojapussia, joka on tehty vaaleasta, värjäämättömästä materiaalista. Huokoinen kumi imee itseensä helposti säilytyksessä väriä ympäröivistä väriäpäästävistä materiaaleista.

Pidä palloa vain sisäkäytössä – pihalla se naarmuuntuu helposti hiekasta ja asfaltista.

Pallon puhdistamiseen riittää lämmin vesi ja mikrokuituliina. Saippuaa emme pallon pintaan suosittele.

Hyviä voimistelupallomerkkejä ovat esim. Chacott, Pastorelli, Sasaki

Vanne

Tulee olla fig.n hyväksymä. Voimistelijan seistessä vanteen vieressä, vanteen tulee olla suoliluun kärkeen asti. Vanne tulee teipata niin, ettei valkoista osaa näy. Koriste teipin lisäksi päälle tulee laittaa kirkas suojateippi. Vanteen voi teippauttaa myös Pixie palvelun avulla – https://www.facebook.com/HoopPixie tai ohjeet itsenäiselle teippaukselle –  https://www.youtube.com/watch?v=GyWOP_seth4

Vannetta tulee säilyttää/kuljettaa suojapussissa.

Hyviä vannemerkkejä ovat esim. Pastorellin Rodeo ja Sidney.

Keilan ja nauhan hankinnassa käänny valmentajan puoleen niin mietitään yhdessä sopivia vaihtoehtoja!

Voimistelijan treeniasu

Voimistelijan vaatetuksen tulisi olla aina ihonmyötäinen turvallisuus syistä, jotta valmentaja näkee suorituksessa vartalon asennon. Alaosaksi hyvä valinta on mustat legginssit/trikoot. Yläosaksi suosittelemme toppi. Hyvä laadukkaita treenivaatteita löydätte esim. Elastic Gymwearilta, Piruetista tai seuran omasta treenivaatevalikoimasta! Jokaisella Palokan Ilon kilpa- ja valmennusryhmissä mukana olevalla tulee olla seuran edustustakki, sen voit tilata jojon kautta tai suoraan tilauslomakkeella.

Facebook-kirppisryhmä

Palokan Ilon kirppis -ryhmän löydät Facebookista. Ryhmässä voit myydä/ostaa käytettyjä Palokan Ilon seuratuotteita sekä voimisteluvälineitä ja esiintymis-/kilpapukuja.

Valtakunnallinen Jumppatori -ryhmä on myös hyvä väylä löytää edullisesti/myydä voimisteluvälineitä ja pukuja.

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂