Vastuullisuus

Tähtiseuratoiminta

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseuroissa. Palokan ilo on lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtiseura.

Tähtimerkki on urheiluseurojen yhteinen laatutunnus, joka viestii seuran laadukasta ja vastuullisesta toiminnasta. Tähtimerkin saavuttaneet seurat täyttävät Tähtiseura-ohjelman laatutekijät. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kehittämä laatuohjelma, joka tukee suomalaista urheiluseuratoimintaa ja sen elinvoimaa.

Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Lähes 600 seuraa – 45 eri lajista – omaa Tähtimerkin. Ennen Tähtimerkki-tunnusta seurat käyvät läpi Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun, jonka päätteeksi seura auditoidaan. Auditoinnin jälkeen seuralle myönnetään Tähtimerkki-laatutunnus. Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polku on avoin kaikille urheiluseuroille. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat yhdessä Tähtikuvion, jossa jokainen seura loistaa kirkkaana omalla tasollaan. Yhdessä Tähtiseurat edistävät laadukasta ja vastuullista urheiluseuratoimintaa suomalaisella seurakentällä.

Palokan ilon tähtiseuravastaava on Marika Virtanen

Epäasialliseen käytökseen puuttuminen

Mikäli koet epäasiallista käytöstä olethan siitä aina yhteydessä meihin. Alla seuran toimintamalli epäasiallisen käytöksen puuttumiseen.​

  1. Keskustele tilanteesta asian omaisten kanssa. Kerro kokemuksestasi.
  2. Tuo asia tietoon esim. joukkueen valmentajalle tai joukkueenjohtajalle. Heillä on vastuu ottaa asia käsittelyyn.
  3. Asian tuominen valmennustoiminnanjohtajan tai harrastetoiminnanjohtajan tietoon. Tarvittaessa he vievät tiedon myös johtokunnalle.
  4. Asian käsittely osapuolten kanssa ja tarvittaessa esim. joukkueen vanhempien kutsuminen koolle.

Käsittelyn jälkeen tilannetta seurataan ja tarvittaessa tehdään tarvittavia jatkotoimia.

Mikäli koet tarpeelliseksi voit aina olla yhteydessä myös Väestöliiton Et ole yksin -palveluun.

Vastuullisuus voimistelussa

https://www.youtube.com/watch?v=GOhcMqs7fxw&t=18s Valmentajan puheenvuoro vastuullisesta valmentamisesta.

https://www.youtube.com/watch?v=G0PiuuxPTgY Vastuullinen voimistelu voimistelijan näkökulmasta.

Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Voit soittaa tai chatata luottamuksellisesti palvelussa aikuisen kanssa. Älä jää yksin vaan uskalla hakea apua. 

Antidoping

Voimisteluliiton jäsenseurana Palokan ilo on mukana antidopong-ohjelmassa. Voimisteluliiton antidoping-ohjelma

Palokan ilon sääntöjen mukaisesti, jokainen seuran jäsen sitoutuu kulloinkin voimassa olevaa kansainvälistä ja kansallista antidopingsäännöstöä ja
kansainvälisen lajiliiton antidopingsäännöstöjä sekä kansainvälisen olympiakomitean antidopingsäännöstöjä. Seuran säännöt