Kisainfo

ILON KILPA- JA VALMENNUSRYHMIEN KISAINFO

Kisainfoon on koottu kilpa- ja valmennusryhmien käytännöt. Luethan huolella! 

Taloussuunnitelmat

Jokaiselle joukkueelle luodaan kauden alussa taloussuunnitelma joukkueenjohtajan toimesta. Kauden kulut esitellään vanhemmille ennen laskutuksen alkamista. Taloussuunnitelmissa eritellään ei-valmennusmaksuun kuuluvat kulut eli kilpailumatkojen ja leirien kulut sekä muut hankinnat, kuten kilpailupuvut, treenivälineet. Laskutus tapahtuu kauden aikana kolmessa erässä, ennen kauden alkua ilmoitetun laskutusaikataulun mukaan.

Kisakulut laskutetaan joukkueen taloussuunnitelman mukaisesti. Mikäli kauden aikana voimistelija lopettaa tai jää kilpailu-/leirimatkoista pois tulee aiheutuneet kulut aina maksaa tästä huolimatta. Myöskin kulut, jotka nostaisivat muiden joukkueen voimistelijoiden maksuja peritään taloussuunnitelman mukaisesti. Taloussuunnitelmat vahvistetaan kululaskutuksen ⅓ yhteydessä ja tämän jälkeen kuluja ei voida tasata ryhmän muille voimistelijoille poisjääntien vuoksi.

Kilpailumatkat

Seuran vastuu

Seura vastaa aina valmentajan päivärahoista, majoituksen varaamisesta sekä siitä, että kaikkiin kilpailuihin joihin Palokan Ilon voimistelijat osallistuvat joukkueen toimintasuunnitelman mukaisesti on seuran valmentaja paikalla. Seura vastaa tuomarien hankkimisesta, mahdollisista tuomarisakoista, tuomarien majoituksesta sekä päivärahoista. Joukkueiden kilpailumatkoille pyritään aina löytämään yhteiskuljetus oman seuran/lähialueen seurojen kesken.

Osallistuvien ryhmien vastuu 

Kilpailuihin osallistuvien ryhmien vastuulla on aina valmentajien ja tuomarien kuljetukset kilpailuihin. Ryhmien on mahdollista sopia kilpailuihin lähtevän valmentajan/tuomarin kanssa, että hän kulkee julkisilla/omalla autollaan, mutta näistä aiheutuvat kulut laskutetaan aina kisoissa olleilta voimistelijoilta. Mikäli ryhmä menee yhteisellä tilausajobussilla ko. kilpailuun valmentajalle on aina varattava kuljetuksesta yksi paikka. Kulut valmentajan kuljetuksesta jaetaan osallistuvien perheiden kesken. Tilausajobussin maksu laskutetaan aina kaikilta kilpailuihin osallistuvilta voimistelijoilta. Joukkueiden toivotaan kulkevan kilpailuihin yhteisellä tilausajobussilla, nämä tilanteet ovat myös osa joukkueen toimintaa ja ryhmäytymistä.

Lisäksi ryhmien vastuulla on aina valmentajien majoituskulut tapahtuman aikana ja lounas kilpailupaikalla, mikäli tapahtumassa tällainen järjestetään.

Akron linjaus kisaperuutuksista:

 1. Mikäli lapsesi on ilmoitettu kisaan ja hän sairastuu laskutetaan silti bussi, ruoka ja valmentajakulut:
  1. Näitä maksuja voi periä omasta vakuutusyhtiöstä. Mikäli tarvitset lisädokumentteja tätä varten, yhteys marika@palokanilo.fi
 2. Kisaosallistumismaksu voidaan peruuttaa maksuitta ilmoittautumisajan puitteissa. Mikäli peruutus tulee jälki-ilmoittautumisajalla tai sen jälkeen peritään peruutusmaksu tai koko summa, mikäli ei sairastodistusta ole. 
 3. Huomaathan, jälki-ilmoittautumisista peritään kaksinkertainen osallistumismaksu.Huolehdithan siis, että olet hankkinut esim lisenssin ajoissa. Lisäsumma laskutetaan siltä henkilöltä, jonka tiedot ovat olleet myöhässä!
 •  Kisajärjestäjän määräämä peruutusmaksu on maksimissaan 15 e, mikäli on sairastodistus (akropuut ja kokoonpano ovat osalla kisajärjestäjällä erikseen)
 • Jos sairastuminen tapahtuu kilpailumatkalla laskutetaan osallistumismaksu normaalisti kaikilta osapuolilta.
 • Sairastodistus on toimitettava aina ITSE kisajärjestäjälle:
  • Katso kisanetistä kyseisen kisan kohdalta järjestäjän sähköposti
  • Lähetä sairastodistus 
  • Laita viestiä Sallalle, että sairastodistus toimitettu ja mitä kaikkea peruttu
  • Salla tarkistaa laskut kun ne saapuvat ja ilmoittaa jojoille muutoksista

Leirit 

Seura vastaa aina valmentajan päivärahoista, majoituksen varaamisesta sekä siitä, että kaikille leireille, joihin Palokan Ilon voimistelijat osallistuvat joukkueen toimintasuunnitelman mukaisesti on seuran valmentaja paikalla.

Mikäli kyseessä on valinta- tai rinkileiri seura vastaa valmentajan/valmentajien leirin osallistumismaksusta ja majoituskustannuksista.

Mikäli kyseessä on muu vapaaehtoinen leiriosallistuminen kaikki valmentajan kulut ovat osallistuvien voimistelijoiden vastuulla.

Valmentajien kuljetukset leireille ovat aina osallistuvien voimistelijoiden perheiden vastuulla. Ryhmien on mahdollista sopia leirille lähtevän valmentajan kanssa, että hän kulkee julkisilla/omalla autollaan, mutta näistä aiheutuvat kulut laskutetaan aina kisoissa olleilta voimistelijoilta. Mikäli ryhmä menee yhteisellä tilausajobussilla ko. leirille valmentajalle on aina varattava kuljetuksesta yksi paikka. Kulut valmentajan kuljetuksesta jaetaan osallistuvien perheiden kesken. Tilausajobussin kulut laskutetaan aina kaikilta leirille osallistuvilta voimistelijoilta. Kaikkien joukkueen/ryhmän jäsenten toivotaan kulkevan tapahtumiin yhteisellä kyydillä, sillä nämä ovat aina osa ryhmän toimintaa ja ryhmäytymistä.

Lisäksi ryhmien vastuulla on aina valmentajien majoituskulut tapahtuman aikana ja lounas leiripaikalla, mikäli leirillä tällainen järjestetään.

Sairaustapaukset tapahtumissa 

Mikäli kyseessä on tapahtuma, jossa jokaisella ilmoittautuneella on tilattuna passi/muu henkilökohtainen osallistumismaksu, voi voimistelija itse periä maksua järjestäjältä takaisin lääkärintodistuksella, muutoin maksu tulee voimistelijalle maksettavaksi. Lääkärintodistus tulee toimittaa tapahtuman järjestäjälle aina viipymättä, mikäli tällä voi saada maksusta hyvityksen. 

Tilausajo bussin kustannukset jaetaan aina kilpailuihin ilmoittautuneiden voimistelijoiden mukaan. Sairastapauksissa ja poisjäänneissä yhteiskuljetuksen kulut tulee aina maksettavaksi kilpailuihin ilmoittautuneille.  

Kaikki kulut, joita ei voida perua kuluitta tulevat sairastapauksissa maksettavaksi sairastuneelle. 

Voimistelijan perhe voi hakea maksettavaksi jääviä kuluja omasta matkavakuutuksesta. Tällöin on huomioitava, että lapsella on oltava oma matkavakuutus, eikä vakuutus liitettynä vanhempien matkavakuutukseen.

Edustustehtävät 

Seuran urheilijat ja heidän vanhemmat ovat leiri- ja kilpailutapahtumissa edustamassa seuraa. Kilpailupaikalla esimerkiksi lämmittelyjen aikana tulee aina pitää seuran edustustakkia. Edustehtävissä toivotaan aina asiallista käytöstä. Palokan ilon arvojen mukaisesti ILOn urheilijat ovat aina iloisia ja kannustavat tasapuolisesti kaikki oman ja muiden seurojen urheilijoita.

Lisenssit

Kaikkien stara ja kilpailutapahtumiin osallistuvien tulee hankkia Suomen Voimisteluliiton lisenssi. Lisenssikausi on 1.9-31.8. Joukkueenjohtajat ohjeistavat, että kaikilla joukkueen voimistelijoilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutus. Vakuutusyhtiöltä kannattaa tarkistaa ensin oman tapaturmavakuutuksen sisältö ja omavastuuosuus ja samalla pyytää vakuutustodistus.

Lisenssi tulee olla hankittuna ennen kilpailuiden ilmoittautumisen alkua. Mikäli lisenssin hankkii myöhässä on vastuussa lisämaksuista, jotka seuralle aiheutuvat myöhästymisistä. Seura laskuttaa nämä kulut aina myöhässä lisenssin hankkineelta. 

 

Kilpa- ja valmennusjoukkueiden asioissa voit olla yhteydessä ryhmän jojoon, valmentajaan tai valmennustoiminnanjohtaja Marikaan marika[at]palokanilo.fi

Päivitetty 22.3.2023 (lisätty lisenssien hankkimisen myöhästymisestä ohjeistus.)

 

Miksi ILOssa on linjattu, että joukkueet kulkevat tapahtumiin yhteisbussilla?

 1. Turvallisuus - kilpailumatkat alkavat yleensä hyvin aikaisin ja paluu voi olla myöhään illalla. Sääolosuhteet vaihtelevat Suomessa paljon, joihin voi olla vaikea varautua. Ammattikuljettajan kyydissä matka taittuu turvallisimmin.
 2. Vastuuasiat - seurana emme halua, että perheet ottavat seuran työntekijöitä/muita harrastajia vastuulleen kilpailumatkoilla.
 3. Työntekijöiden kyydit - kilpailupaikalle seuran on varmistettava myös valmentajien sekä tuomareiden kyydit. Tuomareiden päivä alkaa yleensä ensimmäisenä ja päättyy viimeisenä. Emme voi laittaa työntekijöitä ajamaan omilla autoillaan/kulkemaan julkisilla kohtuuttoman aikaisin tai raskaan työpäivän jälkeen.
 4. Joukkueen yhteishenki - kilpailumatkat ovat osa joukkueiden toimintaa. Matkan aikana voimistelijat ovat yhtenä ryhmänä. Monesti myös kilpailuun valmistautumista tehdään jo bussissa (kampaukset, meikit, mahdollisten sairastapausten vuoksi tehtävät ohjelmamuutokset jne). Kilpailun jälkeen myös usein käydään läpi kilpailun palautetta valmentajan johdolla.
 5. Ympäristövastuu - yhteiskyydillä menemällä pyrimme myös vaikuttamaan omalta osaltamme päästöjen minimointiin.

 

Kilpailupäivien pituuteen pyrimme vaikuttamaan osallistumalla Jyväskylän muiden seurojen kanssa samoihin kilpailuin ja järjestämällä mahdollisuuksien mukaan useamman kuljetuksen kilpailupaikalle.

 

Tutustutahan myös valmennusryhmiä koskevaan valmennussääntöön.