Kisainfo

ILON KILPA- JA VALMENNUSRYHMIEN KISAINFO

Kisainfoon on koottu kilpa- ja valmennusryhmien käytännöt. Luethan huolella! 

Taloussuunnitelmat

Jokaiselle joukkueelle luodaan kauden alussa taloussuunnitelma joukkueenjohtajan toimesta. Kauden kulut esitellään vanhemmille ennen laskutuksen alkamista. Taloussuunnitelmissa eritellään ei-valmennusmaksuun kuuluvat kulut eli kilpailumatkojen ja leirien kulut sekä muut hankinnat, kuten kilpailupuvut, treenivälineet. Laskutus tapahtuu kauden aikana kolmessa erässä, ennen kauden alkua ilmoitetun laskutusaikataulun mukaan.

Kisakulut laskutetaan joukkueen taloussuunnitelman mukaisesti. Mikäli kauden aikana voimistelija lopettaa tai jää kilpailu-/leirimatkoista pois tulee aiheutuneet kulut aina maksaa tästä huolimatta. Myöskin kulut, jotka nostaisivat muiden joukkueen voimistelijoiden maksuja peritään taloussuunnitelman mukaisesti. Taloussuunnitelmat vahvistetaan kululaskutuksen ⅓ yhteydessä ja tämän jälkeen kuluja ei voida tasata ryhmän muille voimistelijoille poisjääntien vuoksi.

Kilpailumatkat

Seuran vastuu

Seura vastaa aina valmentajan päivärahoista, majoituksen varaamisesta sekä siitä, että kaikkiin kilpailuihin joihin Palokan Ilon voimistelijat osallistuvat joukkueen toimintasuunnitelman mukaisesti on seuran valmentaja paikalla. Seura vastaa tuomarien hankkimisesta, mahdollisista tuomarisakoista, tuomarien majoituksesta sekä päivärahoista. Joukkueiden kilpailumatkoille pyritään aina löytämään yhteiskuljetus oman seuran/lähialueen seurojen kesken.

Osallistuvien ryhmien vastuu 

Kilpailuihin osallistuvien ryhmien vastuulla on aina valmentajien ja tuomarien kuljetukset kilpailuihin. Ryhmien on mahdollista sopia kilpailuihin lähtevän valmentajan/tuomarin kanssa, että hän kulkee julkisilla/omalla autollaan, mutta näistä aiheutuvat kulut laskutetaan aina kisoissa olleilta voimistelijoilta. Mikäli ryhmä menee yhteisellä tilausajobussilla ko. kilpailuun valmentajalle on aina varattava kuljetuksesta yksi paikka. Kulut valmentajan kuljetuksesta jaetaan osallistuvien perheiden kesken. Tilausajobussin maksu laskutetaan aina kaikilta kilpailuihin osallistuvilta voimistelijoilta. Joukkueiden toivotaan kulkevan kilpailuihin yhteisellä tilausajobussilla, nämä tilanteet ovat myös osa joukkueen toimintaa ja ryhmäytymistä.

Lisäksi ryhmien vastuulla on aina valmentajien majoituskulut tapahtuman aikana ja lounas kilpailupaikalla, mikäli tapahtumassa tällainen järjestetään.

Leirit 

Seura vastaa aina valmentajan päivärahoista, majoituksen varaamisesta sekä siitä, että kaikille leireille, joihin Palokan Ilon voimistelijat osallistuvat joukkueen toimintasuunnitelman mukaisesti on seuran valmentaja paikalla.

Mikäli kyseessä on valinta- tai rinkileiri seura vastaa valmentajan/valmentajien leirin osallistumismaksusta ja majoituskustannuksista.

Mikäli kyseessä on muu vapaaehtoinen leiriosallistuminen kaikki valmentajan kulut ovat osallistuvien voimistelijoiden vastuulla.

Valmentajien kuljetukset leireille ovat aina osallistuvien voimistelijoiden perheiden vastuulla. Ryhmien on mahdollista sopia leirille lähtevän valmentajan kanssa, että hän kulkee julkisilla/omalla autollaan, mutta näistä aiheutuvat kulut laskutetaan aina kisoissa olleilta voimistelijoilta. Mikäli ryhmä menee yhteisellä tilausajobussilla ko. leirille valmentajalle on aina varattava kuljetuksesta yksi paikka. Kulut valmentajan kuljetuksesta jaetaan osallistuvien perheiden kesken. Tilausajobussin kulut laskutetaan aina kaikilta leirille osallistuvilta voimistelijoilta. Kaikkien joukkueen/ryhmän jäsenten toivotaan kulkevan tapahtumiin yhteisellä kyydillä, sillä nämä ovat aina osa ryhmän toimintaa ja ryhmäytymistä.

Lisäksi ryhmien vastuulla on aina valmentajien majoituskulut tapahtuman aikana ja lounas leiripaikalla, mikäli leirillä tällainen järjestetään.

Sairaustapaukset tapahtumissa 

Mikäli kyseessä on tapahtuma, jossa jokaisella ilmoittautuneella on tilattuna passi/muu henkilökohtainen osallistumismaksu, voi voimistelija itse periä maksua järjestäjältä takaisin lääkärintodistuksella, muutoin maksu tulee voimistelijalle maksettavaksi. Lääkärintodistus tulee toimittaa tapahtuman järjestäjälle aina viipymättä, mikäli tällä voi saada maksusta hyvityksen. 

Tilausajo bussin kustannukset jaetaan aina kilpailuihin ilmoittautuneiden joukkueiden mukaan. Sairastapauksissa ja poisjäänneissä yhteiskuljetuksen kulut tulee aina maksettavaksi kilpailuihin ilmoittautuneille.  

Kaikki kulut, joita ei voida perua kuluitta tulevat sairastapauksissa maksettavaksi sairastuneelle. 

Voimistelijan perhe voi hakea maksettavaksi jääviä kuluja omasta matkavakuutuksesta. Tällöin on huomioitava, että lapsella on oltava oma matkavakuutus, eikä vakuutus liitettynä vanhempien matkavakuutukseen.

Edustustehtävät 

Seuran urheilijat ja heidän vanhemmat ovat leiri- ja kilpailutapahtumissa edustamassa seuraa. Kilpailupaikalla esimerkiksi lämmittelyjen aikana tulee aina pitää seuran edustustakkia. Edustehtävissä toivotaan aina asiallista käytöstä. Palokan ilon arvojen mukaisesti ILOn urheilijat ovat aina iloisia ja kannustavat tasapuolisesti kaikki oman ja muiden seurojen urheilijoita.

Lisenssit

Kaikkien stara ja kilpailutapahtumiin osallistuvien tulee hankkia Suomen Voimisteluliiton lisenssi. Lisenssikausi on 1.9-31.8. Joukkueenjohtajat ohjeistavat, että kaikilla joukkueen voimistelijoilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutus. Vakuutusyhtiöltä kannattaa tarkistaa ensin oman tapaturmavakuutuksen sisältö ja omavastuuosuus ja samalla pyytää vakuutustodistus.

Jos olet edellisellä lisenssikaudella voimistellut toisessa seurassa, voimisteluliitto lähettää sähköpostiin esitäytetyn lomakkeen. Seuravaihdoksen vuoksi lisenssi täytyy tehdä uudestaan www.jasentieto.fi, joten älä täytä esitäytettyä lomaketta.

 

Kilpa- ja valmennusjoukkueiden asioissa voit olla yhteydessä ryhmän jojoon, valmentajaan tai valmennustoiminnanjohtaja Marikaan marika[at]palokanilo.fi

Päivitetty 26.10.2022