Ohjeistus ryhmäharjoitteluun

Palokan Ilon koronaohjeistus

Tämän sivun ohjeistukset päivittyvät sen mukaan miten yleiset Jyväskylän kaupungin, Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistukset muuttuvat. Osallistumalla ILOn harjoituksiin sitoudut noudattamaan alla olevia ohjeistuksia.

Päivitetty 18.1.2021

 

Kaikessa toiminnassa noudatetaan voimassaolevia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita. Osallistujien tulee itse huolehtia turvavälien noudattamisesta ja vältää lähikontakteja.

Ohjeistus tunneille:

 • Tunneille/harjoituksiin voi osallistua vain oireettomana. Mikäli ohjaaja huomaa tunneilla oireellisen henkilön hänet ohjataan tiloista välittömästi pois ja huoltajaan ollaan yhteydessä.
 • Pidäthän huolta hyvästä hygieniasta. Kädet pestään ennen ja jälkeen tunnin/harjoituksen. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
 • Juomapullo on vain henkilökohtaisessa käytössä, ethän lainaa pulloasi toisille. Täytäthän juomapullon jo kotona.
 • Saavuthan sisätiloihin vasta tunnin/harjoituksen alkaessa, välttäen jonottamista/odottelua ahtaissa aula/pukuhuonetiloissa. Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi. Huom! Maskien käyttö on yli 12-vuotiailla suositeltavaa puku- ja käytävätiloissa sekä lähikontaktissa. Maskin voi riisua omalla paikalla tunnin alkaessa jos turvaväli 1,5m toteutuu.
 • HUOM! Yli 5-vuotiaiden tunneille/harjoituksiin saapuminen: ohjaaja ottaa jumpparit vastaan ulko-ovelta, eikä huoltajat tule ollenkaan sisätiloihin. Näin vältämme turhaa oleskelua pienissä aula/pukuhuonetiloissa. Tunnin jälkeen ohjaaja saattaa harrastajat takaisin ulko-ovelle, jossa vanhemmat voivat olla vastassa. Jos aikuisen meno sisätiloihin on välttämätöntä, tulee käyttää maskia.
 • Tarpeetonta fyysistä kosketusta on hyvä välttää (esimerkiksi kättely, halaaminen).
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 • Jos olet matkustanut ulkomaille, tulee omaehtoisen karanteeni pitää ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Ilmoitathan heti seuralle, mikäli olet osallistunut seuran tunneille koronavirustartunnan alaisena.
 • Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohditaan harjoituksiin osallistumista. Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan.
 • HUOM! KIPEÄNÄ TULEMINEN JUMPALLE ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Mikäli ohjaajaa huomaa tunnilla lapsen sairaana, ilmoitetaan tästä heti vanhemmalle ja lapsi on haettava välittömästi pois.

 

Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta), THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19) ja Jyväskylän kaupungin ohjeistusta https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona