Ohjeistus ryhmäharjoitteluun

Palokan Ilon koronaohjeistus

Tämän sivun ohjeistukset päivittyvät sen mukaan miten yleiset Jyväskylän kaupungin, Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistukset muuttuvat. Osallistumalla ILOn harjoituksiin sitoudut noudattamaan alla olevia ohjeistuksia.

Päivitetty 12.8.2021

 

Kaikessa toiminnassa noudatetaan voimassaolevia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita. Tällä hetkellä ei ole voimassa kokoontumisrajoitusta, mutta tilojen on oltava sellaiset, että kahden metrin turvaväli on mahdollista pitää. Osallistujien tulee itse huolehtia turvavälien noudattamisesta ja vältää lähikontakteja.

Ohjeistus tunneille:

 • Tunneille/harjoituksiin voi osallistua vain oireettomana. Mikäli ohjaaja huomaa tunneilla oireellisen henkilön hänet ohjataan tiloista välittömästi pois ja huoltajaan ollaan yhteydessä.
 • Pidäthän huolta hyvästä hygieniasta. Kädet pestään ennen ja jälkeen tunnin/harjoituksen. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
 • Juomapullo on vain henkilökohtaisessa käytössä, ethän lainaa pulloasi toisille. Täytäthän juomapullon jo kotona.
 • Saavuthan sisätiloihin vasta tunnin/harjoituksen alkaessa, välttäen jonottamista/odottelua ahtaissa aula/pukuhuonetiloissa. Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi. Pidä vähintään 2 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin. Huom! Maskien käyttö on yli 12-vuotiailla suositeltavaa puku- ja käytävätiloissa. Maskin voi riisua omalla paikalla tunnin alkaessa.
 • Kaikki ILOn ohjaajat/valmentajat käyttämät maskia aina, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista
 • HUOM! Yli 5-vuotiaiden tunneille/harjoituksiin saapuminen: ohjaaja ottaa jumpparit vastaan ulko-ovelta, eikä huoltajat tule ollenkaan sisätiloihin. Näin vältämme turhaa oleskelua pienissä aula/pukuhuonetiloissa. Tunnin jälkeen ohjaaja saattaa harrastajat takaisin ulko-ovelle, jossa vanhemmat voivat olla vastassa. Jos aikuisen meno sisätiloihin on välttämätöntä, tulee käyttää maskia.
 • Tarpeetonta fyysistä kosketusta on hyvä välttää (esimerkiksi kättely, halaaminen).
 • Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 • Jos olet matkustanut ulkomaille, tulee omaehtoisen karanteeni pitää ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 • Ilmoitathan heti seuralle, mikäli olet osallistunut seuran tunneille koronavirustartunnan alaisena.
 • Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohditaan harjoituksiin osallistumista. Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan.
 • HUOM! KIPEÄNÄ TULEMINEN JUMPALLE ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Mikäli ohjaajaa huomaa tunnilla lapsen sairaana, ilmoitetaan tästä heti vanhemmalle ja lapsi on haettava välittömästi pois.

 

Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta), THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19) ja Jyväskylän kaupungin ohjeistusta https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona