Ohjeistus ryhmäharjoitteluun

Palokan Ilon koronaohjeistus

Tämän sivun ohjeistukset päivittyvät sen mukaan miten yleiset Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistukset muutuvat. Osallistumalla ILOn harjoituksiin sitoudut noudattamaan alla olevia ohjeistuksia.

Päivitetty 24.9.2020 lisäämällä maskisuositus yli 15-vuotiaille sisätiloissa puku- ja käytävä- ja liikuntatiloissa ennen ja jälkeen jumpan.  

Kaikessa toiminnassa noudatetaan voimassaolevia kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita.

Jos turvavälien pitäminen tilassa vaatii osallistujamäärän rajoittamista pienemmäksi, siitä ilmoitetaan tuntikuvauksessa erikseen.

Ohjeistus tunneille:
• Tunneille/harjoituksiin voi osallistua vain oireettomana. Mikäli ohjaaja huomaa tunneilla oireellisen henkilön hänet ohjataan tiloista välittömästi pois ja huoltajaan ollaan yhteydessä.
• Pidäthän huolta hyvästä hygieniasta. Kädet pestään ennen ja jälkeen tunnin/harjoituksen. Älä koske kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan.
• Juomapullo on vain henkilökohtaisessa käytössä, ethän lainaa pulloasi toisille. Täytäthän juomapullon jo kotona.
• Saavuthan sisätiloihin vasta tunnin/harjoituksen alkaessa, välttäen jonottamista/odottelua ahtaissa aula/pukuhuonetiloissa. Muista turvavälit, myös pukuhuoneissa ja peseytyessäsi. Pidä vähintään 1,5 metrin etäisyys muihin paikalla olijoihin. Huom! Maskien käyttö on yli 15-vuotiailla suositeltavaa puku- ja käytävätiloissa. Maskin voi riisua omalla paikalla tunnin alkaessa.
• HUOM! Yli 5-vuotiaiden tunneille/harjoituksiin saapuminen: ohjaaja ottaa jumpparit vastaan ulko-ovelta, eikä huoltajat tule ollenkaan sisätiloihin. Näin vältämme turhaa oleskelua pienissä aula/pukuhuonetiloissa. Tunnin jälkeen ohjaaja saattaa harrastajat takaisin ulko-ovelle, jossa vanhemmat voivat olla vastassa. Jos aikuisen meno sisätiloihin on välttämätöntä, tulee käyttää maskia.
• Tarpeetonta fyysistä kosketusta on hyvä välttää (esimerkiksi kättely, halaaminen).
• Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
• Jos olet matkustanut ulkomaille, tulee omaehtoisen kahden viikon karanteeni pitää ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
• Ilmoitathan heti seuralle, mikäli olet osallistunut seuran tunneille koronavirustartunnan alaisena.
• Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohditaan harjoituksiin osallistumista. Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan.
• HUOM! KIPEÄNÄ TULEMINEN JUMPALLE ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Mikäli ohjaajaa huomaa tunnilla lapsen sairaana, ilmoitetaan tästä heti vanhemmalle ja lapsi on haettava välittömästi pois.

 

Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).