Rytminen voimistelu harrasteryhmät

Rytmisen voimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan voimistelun perustaitoja, kuten liikkuvuus, akrobatia, välinetekniikka jne. Aiempaa voimistelutaustaa ryhmiin ei vaadita, koska harjoittelu tapahtuu yksilönä ja ohjaaja antaa jokaiselle sopivia harjoituksia.

Rytminen voimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) virallinen kilpaurheilulaji. Se kehittyi ensin naisvoimistelusta moderniksi voimisteluksi ja siitä rytmiseksi kilpavoimisteluksi. Nimike Rytminen voimistelu otettiin käyttöön vuoden 1998 lopussa. Olympialajina rytminen voimistelu on ollut vuodesta 1984 lähtien. Lajisuoritus muodostuu musiikin mukaan tehdystä liikesarjasta, jossa käytetään välineenä joko narua, vannetta, palloa, keiloja tai nauhaa. Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan sekä yksilö- että joukkuekilpailussa.

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji. Lajissa vaaditaan samanaikaisesti sekä urheilullisuutta että taiteellisuutta. Fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien lisäksi laji vaatii harrastajaltaan kykyä liikeilmaisuun.

Rytmisen voimistelun ryhmät kokoontuvat kerran viikossa ja ryhmät sopivat hyvin esim. joukkuevoimistelun tukilajiksi.

Harrasteryhmien ohjaajana toimii Oona Mäkikalli oona[at]palokanilo.fi

Lisäksi seurassamme toimii keväästä 2017 alkaen rytmisen voimistelun kilparyhmä. Lisätietoja täältä