Gymnaestrada Tampere 2022

Kesän liikuttavin festivaali Gymnaestrada koetaan Tampereella 9.-12.6.2022

Lähde mukaan Gymnaestradaan, kesän 2022 liikkeen ja voimistelun supertapahtumaan.
Gymnaestrada on kesätapahtuma niille, joita liikuttaa ilo, ihmiset ja hyvä fiilis.

Tampereella 9. - 12.6.2022 järjestettävä Gymnaestrada on tapahtumana runsas. Neljän päivän aikana Gymnaestradassa on luvassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, kokeilupisteitä sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuvat tuhannet voimistelijat ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväkeä odotetaan. Myös ohikulkijat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan.

Lähde mukaan Gymnaestradaan!

Suomen suurin ja näyttävin liikunnallinen kaupunkitapahtuma kokoaa voimistelun harrastajat ja huiput yhteen. Tampereen Gymnaestradaan odotetaan ainakin 12 000 osallistujaa ympäri Suomen noin 200 eri seurasta esiintymään, kilpailemaan, jumppaamaan, katsomaan, kokemaan ja ennen kaikkea nauttimaan Gymnaestradan tunnelmasta ja upeista näytöksistä.

 

Tätä on Gymnaestrada

Mikä on Gymnaestrada? Gymnaestrada on iloisia kohtaamisia, perhosia vatsanpohjassa, uusia ystäviä ja läpi elämän kantavia muistoja. Gymnaestrada on vuoden harjoittelun huipentava päätapahtuma, pölisevää magnesiumia, varpaiden väliin tarttuvaa nurmikkoa, näyttämön häikäiseviä valoja ja rinnassa liikkeen tahdissa sykkiviä sydämiä. Gymnaestrada on yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, kuperkeikkoja, pyöriviä vanteita ja ilmalentoja.

Gymnaestrada on sinun näköisesi tapahtuma, tapahtuma joka jättää jäljen sydämeesi.

Kesän 2022 liikuttavin festivaali on Gymnaestrada Tampere

Gymnaestrada Tampere jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Turussa (Suomi Gymnaestrada 2018). Helsingissä järjestettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada -tapahtuma.

 

Tätä on Gymnaestrada 2022:

- Kenttäohjelmia, jotka täyttävät Tampereen stadionin Ratinassa ääriään myöten täyteen. Kenttäohjelmia on tarjolla eri ikäisille ja tasoisille liikkujille ja voimistelijoille, jokaiselle jotakin.

- Iltanäytöksiä,  joita esitetään puolestaan yhtenä, kahtena iltana. Iltanäytöksissä päästään nauttimaan tunnelmallisista esityksistä, joita seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet.

- Kilpailuja ja kisailuja. Gymnaestradan yhteydessä järjestetään kahdeksan voimistelulajin ja tanssin kilpailuja sekä esittävän voimistelun kisailuja, joissa voimistelijat pääsevät esittämään taitojaan.

- Voimistelun tapahtuma- ja kokeilupisteitä, joissa jokainen vauvasta vaariin pääsee kokeilemaan voimistelua sen eri muodoissa.

Gymnaestrada Tampere viihdyttää ja tarjoaa elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille. Gymnaestrada on hyvän mielen tapahtuma, jonka inspiroiva ympäristö rohkaisee ennakkoluulottomasti osallistumaan ja kokeilemaan, etsimään omaa luontaista tapaa liikkua ja siten oivaltamaan, mistä oma keho pitää. Gymnaestradassa on luvassa hyvää fiilistä ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Mikä sua liikuttaa?
Tule mukaan, Gymnaestradaa ei kannata jättää kokematta!

Tule mukaan Palokan Ilon kautta kenttäohjelmiin

Kenttäohjelmien harjoittelu tapahtuu erillisellä treenivuorolla, ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Harjoittelu on tarkoitus aloittaa syysloman jälkeen. Harjoituksia ei pidetä joka viikko vaan erillisen aikataulun mukaan. Kenttäohjelmien opetuskurssit on maksuttomia seuran jäsenille. Palokan Ilon on mukana seuraavissa kenttäohjelmissa:

 

 

Jos kuussa voisi tanssia

Voimisteluohjelma 7 - 12-vuotiaille

Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi kuun pinnalle. Miltä siellä kuulostaa? Entä miten siellä voi liikkua? Lähde mukaan vauhdikkaalle avaruusmatkalle kohti kuun pintaa. Matka tulee olemaan täynnä iloa ja riemua, yllätyksiä unohtamatta. Voimistelukouluun pohjautuva kenttäohjelma on veikeä kokonaisuus, jonka leikkisä liikekieli täyttää koko stadionin. Ohjelma vaatii kuntoa, kestävyyttä ja taitoa. Harjoitteluun haastetta tuova ohjelma sopii kaikille jo voimistelua aikaisemmin harrastaneille 7–12-vuotiaille voimistelijoille sekä joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja tanssillisen voimistelun kilparyhmille. Ohjelmassa käytetään välineinä kimaltavia kapuloita, joiden avulla saadaan luotua ääntä ja korostettua voimistelijoiden liikkeitä. Tule näyttämään, miten kuussa voi tanssia!

Voimistelukouluun pohjautuva, harjoitteluun haastetta tuova, hieman vaativampi kenttäohjelma 7 - 12-vuotiaille

Koreografit: Ninni Ylönen ja Viivi Ylönen

Ohjelman opetuksesta Palokan Ilossa vastaa Henriikka Neuvonen ja Maija Tanninen.

Lue lisä kenttäohjelmasta ja katso kuva esiintymisasusta.

Voimistelu 12-18v.

Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?

Voimisteluohjelma 12 - 18-vuotiaille

Tule mukaan kertomaan omaa tarinaasi tähän kauniiseen ja lyyriseen ohjelmaan, jossa perinteiseen suomalaiseen naisvoimisteluun sidotaan luontevasti tanssillinen ja moderni liikekieli. Tämä aistillinen ohjelma sopii joukkuevoimistelijoille (harraste- ja kilpasarjat) sekä tanssillisen voimistelun harrastajille ja kilpailijoille. Vaatimuksena ohjelmaan osallistumiselle ovat voimistelun perustaidot.

Ohjelma sopii 12 - 18-vuotiaille joukkuevoimisteljoille (harraste- ja kilpasarjat) sekä tanssillisen voimistelun harrastajille ja kilpailijoille

Koreografi: Hymy Larimo-Tullila

Ohjelman opetuksesta Palokan Ilossa vastaa Sonja Lemmetyinen ja Viivi Kainulainen.

Lue lisää ja katso kuvat esiintymisasusta

Ystäväni, elämäni

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (vaativampi)

”Ystävää ei saa rahalla, ei hyvällä, ei pahalla. Ystävyys syntyy noista, elämän monista kiemuroista."

 ”Ystäväni, elämäni” on ylistys ystäville – minun, sinun ja meidän kaikkien. Elämän aikana muodostuu erilaisia ystävyyssuhteita, jotka kantavat läpi ilojen ja surujen. Tässä ohjelmassa iloitaan lapsuuden ystävistä, etsitään nuoruuden uusia ystäviä sekä nautitaan aikuisuuden ystävistä yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta. Ohjelma näyttää myös voimisteluystävien voiman ja upeuden. Vau, miten hieno juttu meillä onkaan olemassa rikastuttamassa elämäämme!

Ohjelma sisältää vauhdikasta liikuntaa, nopeita siirtymiä, isoja hyppyjä, eri liiketasojen vaihtelua sekä laajoja vartaloliikkeitä. Tämän vuoksi ohjelma vaatii perusvoimistelutaitoja, hyvää fyysistä kuntoa sekä halua sitoutua harjoitteluun. Rytmisesti ohjelma on melko haastava, sillä sen musiikki sisältää sekä kolmi-, viisi- että nelijakoista musiikkia. Ohjelma on suunnattu yli 15-vuotiaille ja aikuisille tanssillisen voimistelun harrastajille, kilpailijoille ja joukkuevoimistelijoille. Ohjelmassa on eri rooleja, mutta ne määräytyvät paikkojen mukaan, eikä niihin voi ilmoittautua erikseen. Asuna on pitkä viitta, joka toimii osin välineenä liikkeessä. Tervetuloa mukaan matkalle ystävyyteen!

Koreografi Eerika Laalo-Häikiö

Ohjelman opetuksesta Palokan Ilossa vastaa Marika Virtanen.

Lue lisää kenttäohjelmasta ja katso esiintymisasun kuvat

Kiertoradalla

Kuntoliikuntaohjelma aikuisille

Kiertoratoja on monen kokoisia ja muotoisia. Niitä voidaan kiertää yksin, parin kanssa, pienessä ryhmässä tai isossa joukossa. Kiertoradan liike suuntautuu sisään tai ulos, eteen tai taakse. Tämä kiertoratojen liike on energiaa, joka kerääntyy yhteen paikkaan vain purkautuakseen lopulta ulos. Tuloksena on uusi galaksi täynnä liikettä, iloa ja satoja avaruudessa loistavia planeettoja. Miltä taivas näyttää tänä iltana?

Helppo ohjelma kaikille yli 15 vuotta täyttäneille, sukupuolesta riippumatta. Ohjelma ei sisällä vaativia kuvioita, joten se on helposti ja nopeasti opittavissa. Ohjelma tarjoaa iloista tekemisen meininkiä ja mukaansatempaavaa kuntoilua, jota voi treenata myös kotonakin. Sopii hyvin ryhmäliikunnan harrastajille sekä muille kuntoliikkujille. Välineenä käytetään isoa kuntopalloa.

Koreografit Tiina Hedeman ja Arja Puro

Ohjelman opetuksesta Palokan Ilossa vastaa Mirva Martikainen.

Lue lisää ja katso kuva esiintymisasusta