Gymnaestrada Tampere 2022

Kesän liikuttavin festivaali Gymnaestrada koetaan Tampereella 9.-12.6.2022

Lähde mukaan Gymnaestradaan, kesän 2022 liikkeen ja voimistelun supertapahtumaan.
Gymnaestrada on kesätapahtuma niille, joita liikuttaa ilo, ihmiset ja hyvä fiilis.

Tampereella 9. - 12.6.2022 järjestettävä Gymnaestrada on tapahtumana runsas. Neljän päivän aikana Gymnaestradassa on luvassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, kokeilupisteitä sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuvat tuhannet voimistelijat ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväkeä odotetaan. Myös ohikulkijat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan.

Lähde mukaan Gymnaestradaan!

Suomen suurin ja näyttävin liikunnallinen kaupunkitapahtuma kokoaa voimistelun harrastajat ja huiput yhteen. Tampereen Gymnaestradaan odotetaan ainakin 12 000 osallistujaa ympäri Suomen noin 200 eri seurasta esiintymään, kilpailemaan, jumppaamaan, katsomaan, kokemaan ja ennen kaikkea nauttimaan Gymnaestradan tunnelmasta ja upeista näytöksistä.

 

Tätä on Gymnaestrada

Mikä on Gymnaestrada? Gymnaestrada on iloisia kohtaamisia, perhosia vatsanpohjassa, uusia ystäviä ja läpi elämän kantavia muistoja. Gymnaestrada on vuoden harjoittelun huipentava päätapahtuma, pölisevää magnesiumia, varpaiden väliin tarttuvaa nurmikkoa, näyttämön häikäiseviä valoja ja rinnassa liikkeen tahdissa sykkiviä sydämiä. Gymnaestrada on yhteisiä hetkiä, uusia kokemuksia, kuperkeikkoja, pyöriviä vanteita ja ilmalentoja.

Gymnaestrada on sinun näköisesi tapahtuma, tapahtuma joka jättää jäljen sydämeesi.

Kesän 2022 liikuttavin festivaali on Gymnaestrada Tampere

Gymnaestrada Tampere jatkaa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin voimistelun suurtapahtumia on koettu yhdessä muun muassa Lahdessa (Sun Lahti 2013) ja Turussa (Suomi Gymnaestrada 2018). Helsingissä järjestettiin puolestaan vuonna 2015 kansainvälinen World Gymnaestrada -tapahtuma.

 

Tätä on Gymnaestrada 2022:

- Kenttäohjelmia, jotka täyttävät Tampereen stadionin Ratinassa ääriään myöten täyteen. Kenttäohjelmia on tarjolla eri ikäisille ja tasoisille liikkujille ja voimistelijoille, jokaiselle jotakin.

- Iltanäytöksiä,  joita esitetään puolestaan yhtenä, kahtena iltana. Iltanäytöksissä päästään nauttimaan tunnelmallisista esityksistä, joita seurat ympäri Suomen ovat valmistelleet.

- Kilpailuja ja kisailuja. Gymnaestradan yhteydessä järjestetään kahdeksan voimistelulajin ja tanssin kilpailuja sekä esittävän voimistelun kisailuja, joissa voimistelijat pääsevät esittämään taitojaan.

- Voimistelun tapahtuma- ja kokeilupisteitä, joissa jokainen vauvasta vaariin pääsee kokeilemaan voimistelua sen eri muodoissa.

Gymnaestrada Tampere viihdyttää ja tarjoaa elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille. Gymnaestrada on hyvän mielen tapahtuma, jonka inspiroiva ympäristö rohkaisee ennakkoluulottomasti osallistumaan ja kokeilemaan, etsimään omaa luontaista tapaa liikkua ja siten oivaltamaan, mistä oma keho pitää. Gymnaestradassa on luvassa hyvää fiilistä ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Mikä sua liikuttaa?
Tule mukaan, Gymnaestradaa ei kannata jättää kokematta!

Tule mukaan Palokan Ilon kautta kenttäohjelmiin

Kenttäohjelmien harjoittelu tapahtuu erillisellä treenivuorolla, ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Harjoittelu on tarkoitus aloittaa syysloman jälkeen. Harjoituksia ei pidetä joka viikko vaan erillisen aikataulun mukaan. Kenttäohjelmien opetuskurssit on maksuttomia seuran jäsenille. Palokan Ilon on mukana seuraavissa kenttäohjelmissa:

 

 

Voimistelu 7-12v.

Sateen jälkeen paistaa aurinko

Matalan kynnyksen voimisteluohjelma 7 - 12-vuotiaille

Aurinkoa, iloa ja innostusta yllätyksiä unohtamatta! Tässä aurinkoisessa voimisteluohjelmassa liikutaan mukaansatempaavan musiikin tahtiin. Ohjelma pohjautuu perusvoimisteluun, mutta mukana on myös häivähdys tanssia. Esityksen pohjan muodostavat liiton joukkuevoimistelun pronssi- ja hopeamerkkien liikkeet sekä voimistelupassien materiaalit. Ohjelma soveltuu erinomaisesti myös kerran viikossa harrastaville sekä aloitteleville voimistelijoille. Ohjelmassa käytetty puku on iloinen ja pirteä. Sen hihaan on piilotettu pieni huivi, jota käytetään ohjelman loppupuolella, kun kentälle muodostetaan yhdessä tehty aurinko yllätyksenä yleisölle. Tule mukaan kehittämään perusvoimistelutaitojasi yhdessä energisen ryhmän kanssa!

7 - 12-vuotiaiden helpompi voimisteluohjelma

Koreografi: Katja Leino-Murtojärvi

Lue lisää koreografiasta ja katso kuvat esiintymisasusta

Jos kuussa voisi tanssia

Voimisteluohjelma 7 - 12-vuotiaille

Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi kuun pinnalle. Miltä siellä kuulostaa? Entä miten siellä voi liikkua? Lähde mukaan vauhdikkaalle avaruusmatkalle kohti kuun pintaa. Matka tulee olemaan täynnä iloa ja riemua, yllätyksiä unohtamatta. Voimistelukouluun pohjautuva kenttäohjelma on veikeä kokonaisuus, jonka leikkisä liikekieli täyttää koko stadionin. Ohjelma vaatii kuntoa, kestävyyttä ja taitoa. Harjoitteluun haastetta tuova ohjelma sopii kaikille jo voimistelua aikaisemmin harrastaneille 7–12-vuotiaille voimistelijoille sekä joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja tanssillisen voimistelun kilparyhmille. Ohjelmassa käytetään välineinä kimaltavia kapuloita, joiden avulla saadaan luotua ääntä ja korostettua voimistelijoiden liikkeitä. Tule näyttämään, miten kuussa voi tanssia!

Voimistelukouluun pohjautuva, harjoitteluun haastetta tuova, hieman vaativampi kenttäohjelma 7 - 12-vuotiaille

Koreografit: Ninni Ylönen ja Viivi Ylönen

 

Lue lisä kenttäohjelmasta ja katso kuva esiintymisasusta.

Voimistelu 12-18v.

Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi?

Voimisteluohjelma 12 - 18-vuotiaille

Tule mukaan kertomaan omaa tarinaasi tähän kauniiseen ja lyyriseen ohjelmaan, jossa perinteiseen suomalaiseen naisvoimisteluun sidotaan luontevasti tanssillinen ja moderni liikekieli. Tämä aistillinen ohjelma sopii joukkuevoimistelijoille (harraste- ja kilpasarjat) sekä tanssillisen voimistelun harrastajille ja kilpailijoille. Vaatimuksena ohjelmaan osallistumiselle ovat voimistelun perustaidot.

Ohjelma sopii 12 - 18-vuotiaille joukkuevoimisteljoille (harraste- ja kilpasarjat) sekä tanssillisen voimistelun harrastajille ja kilpailijoille

Koreografi: Hymy Larimo-Tullila

 

Lue lisää ja katso kuvat esiintymisasusta

Vain taivas rajana

Akrobatiaohjelma

Tässä vauhdikkaassa akrobatiavoimistelun ohjelmassa kaikki on mahdollista, sillä vain taivas on rajana! Ohjelmassa tehdään näyttäviä heittoja sekä pieniä ja suuria pyramideja. Ohjelmassa korostuu iloinen yhdessä tekemisen fiilis ja vauhdikkaat koreografiat, jotka tempaisevat tunnelmallaan mukaansa sekä yleisön että voimistelijat. Tule esittämään taitojasi ja kokemaan unohtumattomia elämyksiä yhdessä ystäviesi kanssa!

Ohjelma on tarkoitettu yli 8-vuotiaille akrobatiavoimisteljoille, yläikärajaa ei ole - kilpaileville voimistelijoille, harrastajille sekä Gym For Life -ryhmille. Ohjelmassa on kaksi tasoa, helpompi ja vaativampi. Vaativampi rooli sisältää melko vaativia/vaativia heittoja ja pyramideja niin pienemmissä kokoonpanoissa kuin ryhmässä. Vaativampi rooli sopii pidempään harrastaneille ja esim. 3lk ylöspäin kilpaileville sekä näytösryhmissä harjoitteleville. Helpompi rooli sisältää voimistelun perusliikkeiden lisäksi helpompia nostoja ja mahdollisesti pieniä heittoja.

Koreografit Eija Nevanpää ja Pauliina Vastamäki

 

Lue lisää ja katso kuvat esiintymiasusta

Kirkkaat vedet

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille (helpompi)

Tyyntä tai myrskyä, loisketta tai liplatusta. Valtameren liike on ikuista. Mutta mikä on muuttunut vuosien varrella? Nykyään meren jatkuvan virtauksen mukana kelluu tonneittain muoviroskaa pilaamassa merien puhtautta. Kuten meri, myös voimistelijan liike virtaa vahvana, voimistuen välillä myrskyksi ja vaimentuen jälleen tyyneksi. Liikkeen muoto vaihtuu, kuviot ja ryhmittymät aaltoilevat eteenpäin työntäen hiljalleen muovisaastetta pois.

Tämä tanssillista voimistelua sisältävä kenttäohjelma sopii kaikenikäisille aikuisille (yli 15-v.). Ohjelma sisältää soljuvia liikesarjoja ja vaihtelevia siirtymisiä kuviosta toiseen, ja tarjoaa riittävästi sisältöä tulevan vuoden harjoitustunneille. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää joko tanssillisen voimistelun perusasioiden osaamista tai muuten hyvää/kohtuullista perusvoimistelutaitoa. Osalle voimistelijoista on ohjelman alkuosassa tarjolla haastavampi rooli muovisen nauhan kanssa. Tule mukaan voimistelemaan, nauttimaan ja fiilistelemään merellisiä tunnelmia kauniin musiikin siivittämänä. Esiintyminen suuressa joukossa, suurella areenalla, suurelle yleisölle on elämys.

Koreografit: Hannele Ahlqvist ja Marja Kallioniemi

 

Lue lisää kenttäohjelmasta ja katso esiintymisasun kuvat

Kiertoradalla

Kuntoliikuntaohjelma aikuisille

Kiertoratoja on monen kokoisia ja muotoisia. Niitä voidaan kiertää yksin, parin kanssa, pienessä ryhmässä tai isossa joukossa. Kiertoradan liike suuntautuu sisään tai ulos, eteen tai taakse. Tämä kiertoratojen liike on energiaa, joka kerääntyy yhteen paikkaan vain purkautuakseen lopulta ulos. Tuloksena on uusi galaksi täynnä liikettä, iloa ja satoja avaruudessa loistavia planeettoja. Miltä taivas näyttää tänä iltana?

Helppo ohjelma kaikille yli 15 vuotta täyttäneille, sukupuolesta riippumatta. Ohjelma ei sisällä vaativia kuvioita, joten se on helposti ja nopeasti opittavissa. Ohjelma tarjoaa iloista tekemisen meininkiä ja mukaansatempaavaa kuntoilua, jota voi treenata myös kotonakin. Sopii hyvin ryhmäliikunnan harrastajille sekä muille kuntoliikkujille. Välineenä käytetään isoa kuntopalloa.

Koreografit Tiina Hedeman ja Arja Puro

 

Lue lisää ja katso kuva esiintymisasusta

Elämä on matka

 

Ohjelma 60+ ikäisille (hallinäytöksessä)

 

Gymnaestradaan Tampereelle 2022 valmistuu elämänmakuinen yhteisohjelma kaikille jäsenseurojen 60+ ikäisille senioreille, Ikiliike-toiminnassa mukana oleville, leideille, ikivireille, kiltalaisille jne.

 

Ohjelma koostuu voimistelun perustason liikkeistä ja askelluksista. Ohjelma ei sisällä vauhdikasta juoksua, hyppelyitä tai hyppyjä. Siirtymiset kuviosta toiseen ovat yksinkertaisia. Voit valita joko helpomman (kevyemmän) rooliin tai vaativamman (raskaamman) roolin. Helpommassa roolissa on paljon voimistelun perusliikkeitä sekä askelluksia. Kätten liikkeet tapahtuvat pääosin vaakatasossa tai alle vaakatason. Helpompi rooli ei sisällä pyörähdyksiä. Vaativammassa roolissa kädet ovat usein ojennettuina yli vaakatason, mikä tekee ohjelmasta raskaamman. Tässä roolissa on myös muutamia pyörähdyksiä, esimerkiksi kisapyörintä. Vaativampi rooli koostuu myös voimistelun perusliikkeistä sekä askelluksista.

Ohjelma esitetään hallinäytöksessä ja siihen tavoitellaan mukaan 200 – 300 voimistelijaa.
Ohjelma opetetaan seurojen ohjaajille opetuskursseilla 29.8. ja 11.9.

Ohjelman laatii Laura Virkkula Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Leidit-ryhmän ohjaaja ja koreografi.