Palokan ilo, voimistelu ja liikunta Ry on perustettu vuonna 1979 Palokan Naisvoimistelijat Ry-nimellä. Nimi vaihtui kesällä 2017.

Seuran tarkoitus on edistää Palokan alueen liikuntamahdollisuuksia. Tarjoamme liikuntaa kaikenikäisille ja tasoisille liikkujille sukupuoleen katsomatta. Meiltä löytyy ryhmiä niin harrastajille, kuin tavoitteellisemmastakin harrastamisesta kiinnostuneille.

Vuoden 2016 lopussa jäseniä oli reilu tuhat, joista noin puolet on lapsia. (Vuoden 2014 lopussa jäseniä oli 870, noista n.450 oli aikuisia ja 420 lapsia. )

Palokan Naisvoimistelijoiden toiminnasta vastaa johtokunta. Toiminnanjohtaja, seuratyötekijä ja valmennuspäällikkö ovat päätoimisia työntekijöitä, jotka huolehtivat käytännön asioista. Lisäksi seurassa on iso joukko palkattuja tuntiohjaajia.

Olemme Suomen Voimisteluliiton ja Keski-Suomen liikunnan jäseniä. Pyrimme kehittämään seuraamme ja kouluttamaan seuratoimijoitamme mm. Suomen Voimisteluliiton ja Keski-Suomen liikunnan järjestämissä koulutuksissa mahdollisimman paljon.

Vuonna 2013 seura kävi läpi laajan kehityshankkeen ja saimmekin Suomen voimisteluliiton aikuisliikunnan Priima-sertifikaatin sekä Sinetti-seura-arvonimen. 

 Palokan Naisvoimistelijat palkittiin 30.1.2014 Keski-Suomen liikunnan ja Suomen voimisteluliiton vuoden 2014 Urheiluteko-palkinnolla. Perusteluna oli seuran kehittäminen ja aktiivinen ohjaajien kouluttaminen.